Home Showbiz Zilia e mikes është më e keqe se sa urrejtja e armikes

Zilia e mikes është më e keqe se sa urrejtja e armikes

211
0

fundit, askush nuk e pranon.

Dikush gjithashtu është përpjekur t’i japë asaj një vlerë pozitive, duke e lidhur me teoritë pseudo-ekonomike dhe duke harruar se si përpjekja për përmirësim është një gjë tjetër, në krahasim me këtë impuls negativ.

Sepse, le të jemi të qartë: zilia është një impuls helmues, një ndjenjë që nuk lejon të admirosh dikë dhe ta pëlqesh, por pothuajse gjithmonë prodhon mëri, grindje, thashetheme, dëshirë për të shkatërruar atë që një person ka arritur.

Është një gjendje që nuk e njeh moshën dhe statusin social.

Mendoni për një studim të kohëve të fundit i kryer nga Departamenti i Psikologjisë i Universitetit të Padovës. Sipas tij, edhe në azile pleqsh mund të hasen ndjenja dhe mendime ziliqare.

Po, tamam kështu: ata që marrin më shumë vizita nga fëm

Lajmet Kryesore

MË TË LEXUARAT

Më shumë nga Showbizi

Më shumë nga Showbiz

Lajmet e Fundit

Te Fundit